Táto stránka využíva súbory cookies za účelom zaistenia správnej funkčnosti stránok. Bližšie informácie o používaní súborov cookies su dostupné v naších podmienkach ochrany osobných údajov

VIDEOLÓGIA: E01: 10 dôvodov, prečo zaradiť VIDEO do komunikácie značky

Kategória: Marketing

Autor: Tomáš Klago

Publikované: 24. 03. 2021

Video v biznise funguje. A dobré video dokonca prináša výsledky, ktoré by ste sa márne snažili nahrabať len za pomoci nudných statických obrázkov alebo suchého textu. Neveríte? Uveríte! Pripravili sme si pre vás blogovú sériu s názvom VIDEOLÓGIA, v ktorej vám ukážeme, prečo video hýbe marketingovým svetom, ako si funkčný video content vyprodukovať a dokonca vás zoznámime s našimi úspešnými video príbehmi. Tak poďme na to!

Video skutočne funguje

Ľudia sú odjakživa bytosti vizuálne. A o to viac to platí pri ich nákupnom rozhodovaní. K tomu si ešte pripočítajte rýchlu dobu, v ktorej potrebujeme všetky informácie získavať instantne, za čo najrýchlejší čas a výsledok rovnice je jasný: VIDEO SKUTOČNE FUNGUJE! Nemáte tento ľahko stráviteľný a mega funkčný formát zaradený v rámci svojej komunikačnej stratégie značky? Chyba! A tu je hneď 10 jednoduchých dôvodov prečo

 

Dôvod 1: Vhodné pre nečitateľov

Prečítať si dobrú knihu je skvelý spôsob oddychu. So svojou obľúbenou postavou zažijete rôzne dobrodružstvá a aspoň na chvíľku sa vypnete zo svojej reality. Ale čo ak je vaším hrdinom produkt alebo služba? 

 

Nuž, v tom majú zákazníci jasno. Až 72 % z nich by sa totiž radšej dozvedela infošky o produkte z videa, než z textu. A my sa im nečudujeme! Zatiaľ čo na vysvetlenie funkcií či detailného popisu vzhľadu produktu cez písmenká by ste potrebovali niekoľko A4-iek, tak rýchlejšou cestou je natočiť produktové video, ktoré bude mať len pár sekúnd a poskytne tie isté informácie.

Dôvod 2: Zvýšite si traffic na webe

Neviete, ako svojich potenciálnych klientov nalákať na váš web? Niekedy vypimpovaný dizajn a správne kľúčové slová na stránke nestačia. Ale riešenie je jednoduché, môžete ich prilákať efektívnym video obsahom.

 

86 % marketérov tvrdí, že práve video im pomohlo zvýšiť traffic na webe. 86 %! To už je číslo, ktoré zaváži. Niekedy naozaj stačí tak málo, aby ste získali veľa.

Dôvod 3: Video rozhoduje

V rámci rozhodovacieho procesu pri kúpe produktu alebo služby viete prípadného zákazníka buď dopliesť a odradiť ho alebo mu naopak pomôcť a presvedčiť ho. A video je na to skvelým prostriedkom! 

 

90 % ľudí totiž tvrdí, že produktové video im v rozhodovaní o kúpe veľmi pomáha. Napríklad na tutoriále môžu vidieť, ako produkt vyzerá, funguje a či má všetky benefity, ktoré hľadajú. Čo takto si zopár takýchto videí pripraviť? Dáte tak zákazníkovi všetky potrebné informácie a dôvody na kúpu ako na striebornom video podnose. 

Dôvod 4: Tržby porastú a porastú a porastú a…

Mať vysoké tržby je snom asi každého podnikateľa. To je predsa cieľom biznisu. A predstavte si, že taká jednoduchá vec akou je video, vám môže pomôcť rozbaliť to vo veľkom. 

 

Marketéri, ktorí využívajú video formáty v rámci komunikácie značky tvrdia, že im tržby rastú až o 49 % rýchlejšie ako tým, ktorí video vôbec nevyužívajú. To je takmer o polovicu! Ušetríte tak čas a čas sú predsa peniaze. Jednoduchá matika.

Dôvod 5: Vyhľadávač vám dá prednosť

O tom, že video content je dnes trendy, vie aj starý známy vyhľadávač. Jedna štatistika dokonca tvrdí, že video umiestnené na webe zvýši traffic z organického vyhľadávania až o 157 %. To je 1,5-krát toľko potenciálnych zákazníkov navyše ako za bežných okolností. Len tak, a len preto, že ste sa rozhodli umiestniť na web video. Jednoduché ako facka, a predsa účinné. 

Dôvod 6: Video > Obrázok + Text

Funkčná rovnica, ktorú vám hneď veľmi radi vysvetlíme. Vedeli ste, že video na sociálnych sieťach generuje až 12-krát viac zdieľaní, než čisto obrázkové a textové posty dokopy? 

 

Už len samotný vznik Facebook či Instagram stories alebo Reels hovorí o tom, že video formát na sociálnych sieťach naozaj funguje a ľudia si ho vyžadujú. Tak pustite sa do rozmýšľania a pripravte nejaký informačný alebo zábavný content na prezentáciu vašej značky aj vo forme videa. Nemáte čo stratiť.

Dôvod 7: Zdieľame, čo sa nám páči

Aj vy máte vytvorené chat skupiny, do ktorých si s kamošmi či rodinou posielate zábavné videá a obrázky? Nie ste sami! Až 92 % ľudí zdieľa obľúbené videá so svojimi známymi. Čo to pre vás, ako značku, znamená? 

 

Že ak vytvoríte skvelé video, ktoré bude jednoznačne stáť za reč, rozšíri sa online svetom aj samé a rovnako tak aj povedomie o vašom brande. A jeho produkcia vôbec nemusí stáť majland. Niekedy stačí len dobrý nápad a správne mediálne nasadenie.

Dôvod 8: Pandémia videám pomohla

Momentálne, pri písaní tohto článku, žijeme v dobe, kedy nemáme veľa priestoru na exteriérové aktivity alebo živú socializáciu. Ľudia tak ostali zaseknutí na telefónoch a online zábave, ktorá im zaplňuje (ne)voľný čas v maximálnej možnej miere. 

 

Podľa prieskumov až 68 % ľuďom sa nejako zmenilo množstvo času stráveného pozeraním videí a z toho až 98 % z nich tento čas stúpol. Ponúknite svojim zákazníkom to, čo hľadajú bez toho, aby museli vystrčiť päty z obývačky. Cez video, z pohodlia domova. Teraz je to viac než potrebné. 

Dôvod 9: Pá, pá, telka, vitaj online

Jedným z populárnych audiovizuálnych spôsobov prezentácie značky boli kedysi reklamy v telke. Áno, čítate správne, kedysi. Celá rodina poslušne naskladaná v obývačke čakala, kým sa spustí ich obľúbený program a pomedzi to si stihnú pozrieť zopár reklám. Alebo tam sedeli kvôli reklamám, ktoré im prerušil program? 

 

Tak, či onak, telka je už dávno pasé. Až 6 z 10 ľudí, by si radšej pozrelo online video, než nejakú reláciu alebo film v telke. A je to celkom logické, veď buďme k sebe úprimní. Kto ešte aj pri telke nečumí do smartfónu?

Dôvod 10: Nekonečný video príbeh?

Aj keď to vyzerá, že video už viac fungovať nemôže, nakoniec vždy predčí všetky očakávania. Každý rok totiž stúpa konzumácia video obsahu o približne 100 %. To znamená, že ak minulý rok ste mali 0 dôvodov na to, aby ste zaradili video do svojej stratégie, tak ten ďalší ich máte presne 100. A ten rok za tým ich budete mať zase o dosť viac! Tak nečakajte na budúcnosť, ale využite svoju šancu ešte dnes. Holá, video volá!

Tak čo, presvedčili vás dôvody, prečo by ste mali s video formátmi začať aj vy? Ak áno, tak sleduje našu VIDEOLÓGIU aj naďalej! V druhej epizóde vás prevedieme marketingovou stratégiou video obsahu či formátmi a médiami, na ktorých nájdu funkčné uplatnenie. 

Potrebujete pomôcť? Kontaktujte nás.

Ďakujeme za správu